Uit handen van de burgemeester van Den Bosch heeft Frank Ligthart een lintje gekregen voor al zijn inzet voor o.a. onze speeltuin. We zijn apetrots!!!

De officiële tekst:

Frank Ligthart (60 jaar) uit Rosmalen 
Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Ligthart is sinds 1989 vrijwillig actief op het gebied van welzijn en sport. Sinds 1989 is decorandus voorzitter van de Stichting Speeltuin Rosmalen. Ligthart is heeft zich bovenmatig ingezet voor de realisatie van de gratis toegankelijke speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen, een speeltuin die in de regio en ver daarbuiten uniek is in zijn concept. Gratis en 7 dagen per week vrij toegankelijk van 1 april tot 1 november. Gerealiseerd met meer dan 175 verschillende bedrijven en instanties.

Deze speeltuin is weliswaar geopend van april tot november, maar ook in de periode dat de speeltuin gesloten is worden er veel bestuurlijke werkzaamheden verricht. Te denken valt aan netwerken bij gemeente en instellingen, bestuurlijke vergaderingen voorbereiden en leiden, afspraken maken met en begeleiden van leveranciers m.b.t. het onderhoud, contact onderhouden en leggen met (potentiële) sponsoren, public relations en de volledige administratie verzorgen. Van 1990 tot en met 2000 is decorandus voorzitter geweest van zwem- en polovereniging De Treffers, waarin hij de bestuurlijke eindverantwoordelijkheid droeg van deze vereniging van 500 leden.